EUPD

Despre

 

Uniunea Naţională a tuturor Studenţilor din România este o federaţie apolitică ce are ca scop reprezentarea intereselor socio-profesionale ale studenţilor din România.

Federaţia a fost înfiinţată în urma întâlnirii liderilor din cele mai importante centre universitare din ţară, care au decis conturarea şi promovarea la nivel naţional şi internaţional a unui set de valori comune mişcării studenţeşti din Romania.

Grupul de iniţiativă a acestei federaţii naţionale a hotărât înfiinţarea acesteia ca urmare a puternicelor critici aduse sistemului educaţional potrivit căreia politicul a fost şi rămâne un factor decisiv în rândul studenţilor. Având ca principal obiectiv înlăturarea influenţelor politice din rândul organizaţiilor de tineret, dar şi o mai puternică informare a studenţilor, cât şi susţinerea de programe şi proiecte de educaţie şi cultură. Uniunea Naţioanală a tuturor Studenţilor din România (UNSR) dezvoltă o nouă viziune a ceea ce înseamnă implicare în societate.

Reunind organizatii studentesti din: Bucuresti, Craiova, Iasi, Timisoara, Petrosani, Targu-Jiu, Resita, Pitesti, Ploiesti, Bacau, federatia va deveni un puternic partener de dialog al Ministerului Educatiei si Cercetarii, si nu numai.

Uniunea Naţionala a tuturor Studenţilor din România a pus bazele unor proiecte şi programe de impact ce au apărut ca o necesitate în procesul de îmbunătăţire a mediului academic şi studenţesc.

Misiunea noastră este simpla si plină de substanţă, concentrând principalele valori promovate de UNSR:

"COMUNICARE, ORGANIZARE, SOLIDARITATE".