EUPD

Esti informat! Esti respectat!

"Esti informat! Esti respectat!"

In perioada 29.01.2011-31.01.2011, Uniunea Nationala a tuturor Studentilor din Romania a derulat proiectul "Esti informat! Esti respectat!".

20 de voluntari UNSR, 10 fete si 10 baieti, au acceptat provocarea de a se implica in campania de informare a cetatenilor asupra egalitatii de sanse si gen si a beneficiilor pe care voluntariatul le aduce la nivel personal, dar si la nivelul comunitatii in ansamblu.

Voluntarii au impartit materiale informative si au purtat discutii cu trecatorii. Pe de-o parte, interactiunea s-a dovedit benefica deoarece, persoane de toate vârstele si-au putut exprima convingerile personale si afla mai multe detalii despre modul in care se pot implica in actiuni de voluntariat si care sunt principalele organizatii carora li se pot adresa.

Pe de alta parte, cetatenii informati in urma acestei campanii stiu acum ca indiferent de gen, etnie, handicap sau orientare sexuala trebuie sa beneficieze de aceleasi opotunitati, drepturi si obligatii in toate sferele vietii. Acestia au inteles ca promovarea egalitatii de sanse si gen si educarea cetatenilor nu este responsabilitatea unui singur individ, ci este munca intregii colectivitati, asa incat, au acceptat invitatia de a disemina aceste informatii atunci când vor avea ocazia.

Materialele informative distribuite au cuprins informatii despre voluntariat, egalitate de sanse si gen, despre proiectul „Impreuna pentru informarea, constientizarea si promovarea egalitatii de sanse si gen!", despre  POSDRU si FSE Romania.

Proiectul a  fost conceput in asa maniera incat sa respecte principiul egalitatii de sanse si gen.

 

Alte comunicate de presa

  • Esti informat! Esti respectat!

    "Esti informat! Esti respectat!"

    In perioada 29.01.2011-31.01.2011, Uniunea Nationala a tuturor Studentilor din Romania a...