EUPD

COMUNICAT DE PRESA - Tineri antreprenori de succes

Uniunea Nationala a Tuturor Studentilor din Romania organizeaza, miercuri, 30.11.2011, ora 19:00, in incinta Rectoratului Universitatii Politehnica din Bucuresti - Sala Senatului (corp R, etaj 2),  din Splaiul Independentei nr. 313, Sector 6, Bucuresti, conferinta de informare „Antreprenoriat - succes in afaceri".

Evenimentul se deruleaza in cadrul proiectului strategic „Tineri antreprenori de succes", proiect cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa Prioritara 3 - „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor", Domeniul Major de Interventie 3.1 - „Promovarea culturii antreprenoriale".

Obiectivul conferintei - privind facilitarea obtinerii, de catre persoanele care doresc sa initieze o activitate independenta, a informatiilor necesare demararii si dezvoltarii unei afaceri - este complementar cu obiectivul director al proiectului „Tineri antreprenori de succes", constand in promovarea culturii antreprenoriale si dezvoltarea potentialului antreprenorial al beneficiarilor sai directi (3000 studenti sau absolventi de studii superioare), prin imbunatatirea abilitatilor si competentelor antreprenoriale ale acestora.

In vederea realizarii obiectivului asumat prin proiect si reflectat la nivelul conferintei, participantilor la eveniment le va fi oferita posibilitatea de a dezbate principalele etape ale concretizarii unei idei de afacere alaturi de Robert Negoita - antreprenor ce a creat si dezvoltat trei divizii de business, fiecare dintre acestea fiind, in prezent, varf de lance in domeniul specific de activitate. Prezenta Domnului Negoita la conferinta este menita sa ii motiveze pe tinerii interesati de antreprenoriat sa initieze activitati independente, prin exemplul de buna practica pe care acesta il ofera: a debutat in afaceri la varsta de 27 ani (in 1998), iar 10 ani mai tarziu conducea un grup de firme cu peste 3000 de angajati.

In cadrul conferintei va fi subliniata contributia dezvoltarii afacerilor la generarea de noi locuri de munca si, astfel, la cresterea nivelului de national de ocupare si la favorizarea crearii unei piete a muncii flexibila si inclusiva. De asemenea, Domnul Negoita va exemplifica modalitatea de initiere a unei afaceri recurgand la propria experienta antreprenoriala, le va indica participantilor la conferinta directiile predilecte in care este oportuna demararea unei noi activitati independente (domeniile de activitate pentru care se inregistreaza o cerere ridicata), factorii favorizanti ai dezvoltarii unei afaceri (de pilda, identificarea si valorizarea unei nise de piata), conditiile de posibilitate ale resitei in afaceri (identificarea oportunitatilor de business, atragerea de investitii).

 

In vederea participarii, va rugam sa ne contactati cel tarziu luni, 28.11.2011:

tineriantreprenoridesucces@gmail.com

dra. Andreia Ion - asistent lider partener UNTSR,

tel: 0737.514.526

 

Alte articole